Skip to main content

BIM

Onze BIM-database laat ons toe om kwalitatief te ontwerpen en engineeren in 3D.

Waarom een Bouw Informatie Model?
Bij ABETEC zetten we in op de modernste technologieën voor een efficiënt bouwproces. BIM oftewel Building Information Modelling (Bouw Informatie Model) is hiervan een belangrijk onderdeel. Het is een virtueel geïntegreerd geheel van driedimensionale bouwmodellen. Of anders gezegd: een samenwerkingsmodel waaraan al onze afdelingen simultaan bijdragen en waaruit ze de actueelste informatie kunnen halen.

Functioneel en financieel optimaal gebouw
De kern van dit intelligent 3D-model is de BIM-software. Architectuur, stabiliteit, technieken, infrastructuur, EPB en veiligheidscoördinatie – m.a.w. onze multidisciplinaire aanpak – brengen wij samen in de BIM-database. Het laat ons toe om kwalitatief te ontwerpen en engineeren, eerst in 3D en dus later op de werf. Meetstaten en plannen zijn altijd consistent. Kortom: BIM is de beste leidraad voor een functioneel en financieel optimaal gebouw.

Voordelen BIM
BIM heeft voor jou als opdrachtgever heel wat voordelen. Het is een database die we opbouwen met zeer veel informatie. Het is onze manier om jou te ontzorgen.
  • Duidelijk virtueel model van je gebouw
  • Driedimensionaal totaalbeeld
  • Allesomvattende informatiedatabase
  • Altijd de actueelste gegevens bij de hand
  • Betere samenwerking en communicatie