Skip to main content

Aldi Turnhout

Nieuwbouw distributiecentrum met kantoren

Een BREAAM-outstanding distributiecentrum met kantoren in Turnhout waar wij als multidisciplinair kantoor alles van A tot Z mee hebben mogen ontwerpen, uitwerken en realiseren
Opdrachtgever
Aldi Turnhout
Bouwplaats
Turnhout
Gebouwtype
Logistiek, Industrie, Kantoren
Sector
Private sector
Vloeroppervlakte gebouw
50 380 m²
Projectfiche
Aldi @ Turnhout
Aldi @ Turnhout
Aldi heeft in 2019 een nieuw distributiecentrum geopend te Turnhout en wat voor eentje! Het gebouwoppervlak is maar liefst 8 voetbalvelden groot en was een investering van ongeveer € 50 miljoen.
4 077 zonnepanelen met een opbrengst van 1 miljoen kWh helpt hen milieubewust bij hun hun elektriciteitsbehoefte. Deze opbrengst kan je vergelijken met het jaarverbruik van 285 gezinnen.

Aldi heeft met de bouw van dit uitzonderlijk distributiecentrum absoluut rekening gehouden met alle aspecten van duurzaamheid. Naast het zonnepanelenpark, maken ze eveneens gebruik van koeling met warmterecuperatie én van het milieuvriendelijke CO2, ze hebben gekozen voor bewegingsgestuurde LED-verlichting, verwerken en recupereren maar liefst 90% van hun afval.
Daarenboven hebben ze ook hoog ingezet op het creëren van een gezonde en veilige werkplek voor hun medewerkers door extra aandacht te besteden aan akoestiek, daglicht, comfort.
Al deze beslissingen resulteren in een gebouw met minimale impact op de omgeving en het milieu. Niet vanzelfsprekend voor een distributiecentrum!

Maar Aldi is erin geslaagd en niet zomaar! Zij hebben het BREAAM outstanding certificaat behaald en zijn hiermee het meest duurzame industriegebouw in België en behoort zelfs tot de top 5 wereldwijd!