Skip to main content

Internationale school Shape

Scholen voor een internationale toekomst

Joint venture ABETEC en Mitchell Giurgola New York voltooiden het masterplan voor de International School van Shape (Supreme Headquarters Allied Powers Europe)
Opdrachtgever
Shape
Bouwplaats
Bergen
Gebouwtype
Sport en educatie, Overheid
Sector
Onderwijs
Vloeroppervlakte gebouw
87 000 m²
Projectfiche
Internationale school Shape @ Bergen
Internationale school Shape @ Bergen
Joint venture ABETEC en Mitchell Giurgola New York voltooiden in 2009 het masterplan voor de 8,70 ha grote International School van SHAPE Bergen. Een ambitieus plan dat in fasen moest worden uitgevoerd omdat alle scholen operationeel bleven tijdens de bouwwerken.
Fase 1 was de basis- en middenschool, fase 2 de middelbare school, fase 3 de drie schoolgebouwen Duitsland, UK-Canada en 4Naties.

De filosofie is gericht op het begrip van school als een 'Global Community', waar aan studenten de mogelijkheid wordt geboden om vertrouwd te raken met andere nationaliteiten, het bestuderen van andere culturen en het leren begrijpen van verschillende standpunten.
Hiertoe werd in het midden van de campus een groot open plein 'The Commons' aangelegd voor de studenten. 'Commons' werden samen met het gemeenschappelijke speelveld, sporttereinen en multifunctionele ruimte zo ontworpen, dat ze uitnodigen tot gemeenschappelijk gebruik en interactie tussen alle scholen.

De derde fase van dit project, de internationale scholen, werden in september 2018 in gebruik genomen.
Het gebouw van de 4Naties werd in oktober 2019 opgeleverd.