Skip to main content

Bockstael Brussel

Een gerenoveerd gebouw uit 1960

Stabiliteit en technieken,  i.s.m. LOW architecten.
Gebouwtype
Kantoren, Sport en educatie, Overheid
Sector
Publieke sector
Projectfiche
Bockstael Brussel
In Brussel heeft ABETEC samen met LOW architecten meegewerkt aan de renovatie van een kantoorgebouw uit de jaren ’60. Het gebouw, dat gelegen is in de Bockstaellaan (Laken), is nu omgevormd tot aangename kantoorruimte en jeugdinfrastructuur.
Het ontwerp van @LOW Architecten omvat:
  1. Het hoofdgebouw langs de Bockstaellaan bekleed met pastelgroene tegels bestaande uit een gelijkvloers en 7 verdiepingen waarin het Departement Openbaar Onderwijs (PMS) gehuisvest is.
  2. Een achtergelegen lager gebouw, met verticale houten latten bekleed, waarin de Jeugddienst zijn intrek heeft genomen (cultureel, sportief en educatief centrum).
  3. Een binnenplaats die de stad en het groene landschap van het park geleidelijk met elkaar verbindt. Door de nabijheid van het Tour & Taxis park, werd de ontwikkeling van een groen binnenplein dat bemiddelt tussen stad, culturele activiteiten en het park, een leidend thema voor hun ontwerp.
ABETEC stond in voor Stabiliteit en Technieken.