Skip to main content

Child care centre Kinderrijk

Newly built nursery for 52 children

A total project for the building of a child care centre
Customer
Sisters of Don Bosco
Building place
Heverlee
Type of building
Care and living
Sector
Private sector, Housing
Floor space of the building
1 650 m²
Project sheet
Child care center @ Heverlee
Child care center @ Heverlee
The project concerns the demolition of an existing nursery and shelter, and the construction of a new nursery with bicycle storage and outdoor facilities.
The assignment was subsidized by VIPA and thus put out to public tender. The dossier was a total assignment: architecture, stability, techniques, infrastructure and safety coordination.

The design was conceived in two levels.
On the ground floor, four living zones were planted with a central indoor play area with an annex distribution kitchen. On the street side there is a longitudinal zone with changing and stacking space for carrier boxes, and with spaces for supporting functions such as offices, toilets.
The same plan recurs on the first floor: there are four living zones with dressing and stacking areas on the corridor side, and spaces for support functions.  Above the play area there is a reception area and also the changing room for the staff.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. This includes cookies from third party social media websites when you visit a page that contains embedded content from social media. Such third-party cookies may track your use of this website. If you continue to use this website, we will assume that you are happy to receive all cookies on this website. However, you can change your cookie settings at any time by deleting your cookies for this domain.