Skip to main content

Kinderdagverblijf Kinderrijk

Nieuwbouw kinderdagverblijf voor 52 kinderen

Een totaalproject voor het bouwen van een kinderdagverblijf
Opdrachtgever
Zusters van Don Bosco
Bouwplaats
Heverlee
Gebouwtype
Zorg en wonen
Sector
Private sector, Huisvesting
Vloeroppervlakte gebouw
1 650 m²
Projectfiche
Kinderdagverblijf @ Heverlee
Kinderdagverblijf @ Heverlee
Het project betreft de afbraak van een bestaand kinderdagverblijf en afdak, en het bouwen van een nieuw kinderdagverblijf met fietsenberging en buitenaanleg.
De opdracht werd gesubsidieerd door VIPA en werd aldus openbaar aanbesteed. Het dossier was een totaalopdracht: architectuur, stabiliteit, technieken, infrastructuur en veiligheidscoördinatie.

Het ontwerp is opgevat in twee bouwlagen.
Op het gelijkvloers werden vier leefzones ingeplant met centraal een binnen-speelruimte met annex-verdeelkeuken. Aan de straatzijde is er een langse zone met kleed- en stapelruimte voor draagboxen, en met ruimten voor ondersteunende functies zoals kantoor, toiletten.
Op de verdieping komt hetzelfde plan terug: er zijn vier leefzones met aan de gangzijde de kleed- en stapelruimten, en de ruimten voor ondersteunende functies.  Boven de speelruimte is een ruimte voorzien voor ontvangst en tevens de kleedruimte voor het personeel.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media. Dergelijke cookies van derden kunnen uw gebruik van deze website volgen. Als u doorgaat met gebruik van deze website, gaan we ervan uit dat u alle cookies op deze website graag ontvangt. U kunt echter uw cookie-instellingen op elk gewenst moment wijzigen door uw cookies voor dit domein te wissen.