Skip to main content

VTI Veurne

Vervangingsnieuwbouw werkplaatsen

Een geslaagde samenwerking met Osk-Ar voor Scholen van Morgen.
Opdrachtgever
Scholen van Morgen
Bouwplaats
Veurne
Gebouwtype
Sport en educatie
Sector
Onderwijs
Vloeroppervlakte gebouw
3 288 m²
Projectfiche
VTI @ Veurne
VTI @ Veurne
Het VTI is een school uit het vrij katholiek onderwijs die voorziet in TSO en BSO onderwijs. Het gebouw maakt deel uit van scholencampus VTI Veurne School voor wetenschap en techniek.

De voormalige werkplaatsen werden bij oprichting van de school in een tijdelijke ruimte ondergebracht en waren dringend aan vervanging toe. Daarom werd de beslissing gemaakt deze nieuwbouw te realiseren van maar liefst 3 288m² rondom een gebied van 1 788m² omgeving.

De werken betroffen een werkplaats met op het gelijkvloers een werkplaats mechanica, welke is opgedeeld in een gedeelte verspaning, met daarbij horend 4 vaklokalen, een gedeelte sanitair en een lasafdeling / plaatbewerking met daarbij horend 1 vaklokaal.  Op het gelijkvloers is er ook een werkplaats / garage met een bijhorend vaklokaal.

Verder zijn er nog op het gelijkvloers een magazijn, kleedruimtes en een lokaal TA.  Op de eerste verdieping is de werkplaats eerste graad met daarbij horende 3 vaklokalen en kleedruimte.

Het gebouw ligt (sinds de afbraak van de  bestaande werkplaats) rondom een groene speelplaats, wat de leesbaarheid van de site bevorderd heeft.
Het gebouw is zo transparant mogelijk om een doorkijk te realiseren naar de site en de omgeving , maar ook om de activiteiten binnen het gebouw kenbaar te maken naar de omgeving toe.

De nieuwbouw is sinds begin 2016 in gebruik door maar liefst 450 leerlingen.