Skip to main content

Sporthal De Klodde

Jeugd- en sportinfrastructuur Zele

Een multidisciplinair sportcomplex ontworpen door een multidisciplinair team!
Opdrachtgever
AGB Zele
Bouwplaats
zele
Gebouwtype
Sport en educatie
Sector
Publieke sector
Vloeroppervlakte gebouw
6 313 m²
Projectfiche
Sporthal @ Zele
Sporthal @ Zele
De opdracht betrof het realiseren van een DB-programma (Design & Build) voor het ontwerp en de bouw van de nieuwe jeugd- en sportinfrastructuur te Zele, inbegrepen de sloop van de huidige huisvesting  van de voetbalclubs.

In de nieuwe sporthal, welke gerealiseerd werd in 2019 en opgeleverd begin 2020, kan je een combi-sportzaal, een turnzaal, een danszaal, een bokszaal, ropeskippingzaal en een judo-karatezaal terugvinden. De sportzalen zijn gespreid over het gelijkvloers en de verdieping. Daarom werd er door ons ontwerpteam geopteerd om ook de kleedruimten te spreiden over deze 2 verdiepingen. Ons team heeft ook oog gehad voor een hoge akoestische performantie, een vlotte toegankelijkheid alsook de combinatie tussen binnen- en buitensporten.

De technische installaties staan op het plat dak van de ‘voorbouw’. Door de gevel voor het volledige gebouw door te trekken op 12 meter hoogte, worden de technische installaties aan het zicht onttrokken en wordt tevens een akoestische buffer voorzien.

Het sportcomplex sluit aan bij de Wiek, zodat het een geheel vormt dat discreet opgaat in de omgeving maar toch een duidelijk herkenbaar profiel vertoont.

Sporten in Zele, een waar genot in deze nieuwe hal!