Skip to main content

Reddingspaviljoen Knokke

Bouwen van een hypermoderne reddingspost

Studie en opvolging van technieken en EPB i.s.m. Companie-O architecten.
Opdrachtgever
Gemeente Knokke-Heist
Bouwplaats
Knokke-Heist
Gebouwtype
Zorg en wonen
Sector
Publieke sector
Projectfiche
Veiligheidspaviljoen @ Knokke
Veiligheidspaviljoen @ Knokke
Sinds de zomer van 2019 ben je in veilige handen op het strand van Knokke. De nieuwe reddingspost opende dan haar deuren. Dit knap staaltje architectuur biedt zicht op de hele kustlijn van de badstad. Maar niet alleen de ogen zijn blij, ook technisch is het een vernuft pareltje.
Het reddersnest (het bovenste verdiep, oftewel de uitkijkpost) zweeft van de rest en staat op een stalen pyloon, waarin wij onze leidingen hebben gestoken (zowel afvoer als toevoer). Bij het plaatsen van de stalen constructie zijn de leidingen met hoogtewerkers hierdoor getrokken. Daardoor zie je nergens kabels lopen!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media. Dergelijke cookies van derden kunnen uw gebruik van deze website volgen. Als u doorgaat met gebruik van deze website, gaan we ervan uit dat u alle cookies op deze website graag ontvangt. U kunt echter uw cookie-instellingen op elk gewenst moment wijzigen door uw cookies voor dit domein te wissen.