Skip to main content

Drylock Zele

Gevelrenovatie

Een energiezuinige en duurzame gevelrenovatie.
Opdrachtgever
DRYLOCK
Bouwplaats
ZELE
Gebouwtype
Kantoren
Sector
Private sector
Projectfiche
DRYLOCK @ ZELE
DRYLOCK @ ZELE
Vorige maand werd begonnen met de afbraak-/voorbereidingswerken voor een nieuw multidisciplinair project in onze eigen gemeente, in samenwerking met een ander Zeels bedrijf JURI NV.
ABETEC architecten& ingenieurs staat in voor de architectuur, EPB, technieken, stabiliteit en infrastructuur.

Tegen eind 2022 zal het straatbeeld van de Spinnerijstraat te Zele er helemaal anders uitzien.
We vernieuwen de buitengevels van het hoofdkantoor van de firma Drylock door middel van glasgevels voor de bestaande structuur. Op 4 hoeken wordt de glasgevel afgewisseld door een staalstructuur voor de bevestiging van de bovendakse publiciteitspanelen. Deze staalstructuur accentueert het industriële karakter van Drylock.

De zonnewering van de glasgevel wordt voorzien van een automatische sturing die afhankelijk van de weersomstandigheden de ideale zonnetoetreding bepaalt. Dit levert niet enkel een aangename werkplek op maar zorgt ook voor een belangrijke energiebesparing. Na de werken zal het gebouw via geothermie verwarmd en gekoeld worden. Daarnaast wordt ook de volledige binneninrichting van het gebouw aangepakt, waarbij alle technieken vernieuwd worden met oog op duurzaamheid.

Deze werken vernieuwen dus niet enkel grondig het uitzicht van het gebouw, ook energetische maatregelen worden getroffen om het gebouw energiezuiniger en duurzamer te maken.