Skip to main content

Bouwen en inrichten van een nieuwe beddenvleugel

Realisatie van een volledige nieuwbouw

Een totaalproject binnen de zorgsector.
Opdrachtgever
WZC De Heymeulen
Bouwplaats
Buggenhout
Gebouwtype
Zorg en wonen
Sector
Private sector, Huisvesting
Vloeroppervlakte gebouw
1 515 m²
Projectfiche
WZC De Heymeulen @ Buggenhout
WZC De Heymeulen @ Buggenhout
In Buggenhout zijn wij volop bezig met het woonzorgcentrum ‘De Heymeulen’. Dit project omvat een nieuwbouw die wordt ingericht als beddenvleugel.

De uitbreiding/verbouwing van Rustoord De Heymeulen was noodzakelijk aangezien in het bestaande rustoord een aantal kamers niet meer beantwoordden aan de huidige normen voor rustoordkamers. De Heymeulen dreigde hierdoor de erkenning te verliezen voor deze kamers/bedden.

In het nieuwe gebouw worden in 1ste fase 22 nieuwe kamers voorzien met de bijhorende zitruimten, gemeenschappelijke badkamers en ruimten voor de verticale circulatie, verdeeld over 3 bouwlagen.

In de 2de fase worden 17 nieuwe kamers voorzien.

Na de 2de fase zal de capaciteit van het rustoord, rekening houdend met de verbouwingen in het bestaande gebouw, van 90 bedden opgetrokken zijn naar 117 erkende bedden.

Deze nieuwbouw wordt volledig onderkelderd waarbij een toegang wordt voorzien via een autolift.

Het verpleeglokaal, lokaal voor kine- en ergotherapie, het kapperslokaal en de bureauruimten voor de administratie blijven behouden in het bestaande gedeelte. De nieuwe uitbreiding kon absoluut niet los gekoppeld worden van het bestaande gebouw. Er werd dus vanzelfsprekend rekening gehouden met een aangepaste aansluiting tussen het nieuwe en het oude gebouw, waarbij de noden van de bewoners op de eerste plaats komen.

Verder worden de bestaande hoofd inkom en polyvalente zaal herbouwd in functie van de nieuwbouw.

De gevels van het bestaande gebouw worden in dit project esthetisch en thermisch opgewaardeerd door het voorzien van extra isolatie en een nieuwe gevelafwerking. Hierdoor krijgt het rustoord een volledig nieuwe look.

Dit is voor ons een multidisciplinair project waar wij instaan voor het ontwerp, stabiliteit, technieken, werfleiding en coördinatie van de uitvoering, oplevering en nazorg.