Skip to main content

Pers
Sporthal De Klodde in Zele

Nieuwe jeugd- en sportcomplex

woensdag, 17 juni 2020

De nieuwe sporthal van Zele is terecht een pronkstuk voor de gemeente en voor jou de ideale gelegenheid om je conditie op peil te houden. Aansluitend bij de Wiek kan je voor heel wat sporten genieten in het jeugd- en sportcomplex. Een complex dat discreet opgaat in haar omgeving bij het cultureel centrum De Wiek, maar toch een herkenbaar profiel bevat.

Het ontwerp, dat volledig van de hand van ABETEC is als multidisciplinair kantoor, houdt rekening met een hoge akoestische performantie en heeft oog voor een vlotte toegankelijkheid en combinatie tussen buiten- en binnensporten. In de sporthal is een combi-sportzaal, een turnzaal, een danszaal, een bokszaal, ropeskippingzaal en een judo-karatezaal voorzien.
De sportzaal is gespreid over het gelijkvloers en de verdieping. Daarom hebben we geopteerd om ook de kleedruimten te spreiden over deze 2 verdiepingen.

De technische installaties werden op het plat dak van de ‘voorbouw’ geplaatst. Door de gevel voor het volledige gebouw door te trekken op 12m hoogte, worden de technische installaties zo aan het zicht onttrokken en wordt tevens een akoestische buffer voorzien.

Deze realisatie is een DB-samenwerking (design and build) tussen ABETEC architecten & ingenieurs als totaal ontwerper en opvolger van de werken, aannemer Juri-Democo, ontwikkelaar DBI-DMI en opdrachtgever AGB Zele.

Leuk weetje: de inwoners hebben zelf de naam mogen kiezen voor de nieuwe sporthal. Uit maar liefst 200 inzendingen kwam 'de Klodde' als winnaar uit de bus. Hiermee refereert men naar de succesvolle Zeelse vlasindustrie  in het verleden en daarnaast resoneert het goed met het nabijgelegen gemeenschapscentrum De Wiek.

De Klodde @ Zele
De Klodde @ Zele