Skip to main content

Bezoekerscentrum De Koninck

Verbouwing van industriële ruimte tot bezoekerscentrum

Het ombouwen van een industriële ruimte met woningen tot een heus bierbelevingscentrum in het hart van Antwerpen
Opdrachtgever
Duvel Moortgat
Bouwplaats
Antwerpen
Gebouwtype
Voeding, Kantoren
Sector
Private sector, Cultuur
Vloeroppervlakte gebouw
geïntegreerd in de 18 000 m² site
Projectfiche
De Koninck @ Antwerpen
De Koninck @ Antwerpen
Na een grondige renovatie kan stadsbrouwerij De Koninck opnieuw bezocht worden. Grootste nieuwigheid is een interactieve tentoonstelling, die doorheen tien zalen de geschiedenis van de bouwerij toont.  Opvallend is een gesprek op verschillende videoschermen aan de muur van een nagebouwd café, waarin de huidige en verschillende voormalige topstukken discussiëren over de geschiedenis van de brouwerij. Een vier meter hoge loopbrug toont ook de brouwzaal zelf.
Het multifunctionele centrum dient niet enkel als toegangspoort tot de stad (met onder andere het toeristische onthaal) maar je vindt er ook een gezellig eetcafé, één van Europa’s beste kaasaffineurs, de concept store voor fietsliefhebbers, een restaurant zonder ramen en verschillende andere typische Vlaamse ambachten.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media. Dergelijke cookies van derden kunnen uw gebruik van deze website volgen. Als u doorgaat met gebruik van deze website, gaan we ervan uit dat u alle cookies op deze website graag ontvangt. U kunt echter uw cookie-instellingen op elk gewenst moment wijzigen door uw cookies voor dit domein te wissen.