Skip to main content

Medrepair

Bouwen van containeropslag

Bouwen van containeropslag en herstelling te Beveren.
Opdrachtgever
MEDREPAIR NV
Bouwplaats
Beveren
Gebouwtype
Logistiek, Industrie
Sector
Private sector
Vloeroppervlakte gebouw
19 894.50 m²
Projectfiche
Het doel van de inrichting is het ontvangen, opslaan en distribueren van lege containers en reefercontainers. Elke container wordt bij ontvangst gecontroleerd en waar nodig hersteld. Daarnaast biedt Medrepair ook toegevoegde activiteiten met een douane en customs desk om de administratieve regelingen voor de containers, zoals de vooraanmelding en de vrijstelling, op orde te brengen.

Teneinde de activiteiten te kunnen uitoefenen werd het ganse terrein verhard en ingedeeld in rijwegen, stockagezones en werkzones. De verkeersstromen werden strikt gescheiden. Vrachtwagens mogen enkel op een lus voor het afzetten en ophalen van de containers, voetgangers hebben overal loopzones en auto’s worden onmiddellijk naar de bovengrondse parking geleid.

Er werden twee administratieve gebouwen voorzien met sociale voorzieningen voor de arbeiders.  Een werkatelier met één grote open gevel is bestemd voor het herstellen van gewone containers.  Een ander gebouw bestaat uit een foaming afdeling voor het isoleren van reefercontainers, een grote reefercontainerherstelplaats met bijhorende opslagruimte en aanpalend een afdeling t.b.v. de scheepsherstellingen en onderhoud. 

Buiten deze gebouwen zijn er twee cleaning zones voor containers, een tankpiste en een zone voor het opladen van de reefercontainers.  De aan te leggen verharding werd volledig uitgevoerd in asfalt, behalve de risicozones, deze werden voorzien in beton.  De industriële gebouwen bestaan uit een betonstructuur, afgewerkt met geïsoleerde gladde betonelementen.  De administratieve gebouwen werden uitgevoerd in een betonstructuur, afgewerkt met metselwerk.