Skip to main content

Scholen Van Morgen

Nieuwbouw technisch instituut te Bree

ABETEC nv bouwt mee aan de scholen van morgen in samenwerking met Osk-Ar architecten.
Opdrachtgever
DBFM SCHOLEN VAN MORGEN NV - AG RE COPID
Bouwplaats
Bree
Gebouwtype
Sport en educatie
Sector
Onderwijs
Vloeroppervlakte gebouw
11 586 m²
Projectfiche
Het technisch instituut Sint Michiel is een school met twee vestigingsplaatsen.  De hoofzetel van de school ligt in Bree met een eerste graad en een bovenbouw 2de en 3de graad nijverheidstechnieken.  In Bree zitten 600 leerlingen.
Het nieuwe TISM heeft nieuwe les en vaklokalen met alle ICT mogelijkheden en het gebruik van nieuwe technieken in alle vakdomeinen. 
De nieuwe campus geeft mogelijkheid om alle drie de secundaire scholen op één domein te zetten. Deze campus geeft de scholen een eigen identiteit en gezicht.
Er werden nieuwe les en vaklokalen ontworpen voor vakken zoals Mechatronica, wetenschappen en techniek.
Een nieuw technisch onderwijs waar wetenschappen en techniek centraal staan.    Les – en vaklokalen met alle ICT mogelijkheden en het gebruik van nieuwe technieken in alle vakdomeinen geven een nieuwe en modern technisch onderwijs voor de volgende generaties van jonge mensen.  Naast onderwijs en opleidingen in het dagonderwijs is er ook mogelijkheid tot naschoolse opleidingen.
Er werd ook een nieuwe mobiliteits- en toegankelijkheidplan opgemaakt.  Dit gaf mogelijkheden tot het realiseren van een busstation, toegangswegen en parkings.