Sportcomplex Site Schotte

Bouwen van een sporthal site schotte

Opdrachtgever Corspor nv
Bouwplaats Aalst
Diensten Architectuur, EPB, Infrastructuur, Projectmanagement, Stabiliteit
Sector Publieke gebouwen, Wedstrijden en concepten
Budget AI € 11 500 000,00
Oppervlakte Terrein 5,20 ha m²
Vloeroppervlakte gebouw 10 664 m²
E-peil nvt
K-peil nog niet gekend pell

De bouw van het Sportcomplex Site Schotte is een DBFM-project, waarbij Abetec heeft ingeschreven tesamen met Cordeel nv, Imtech en Urban Landscape. De groep Cordeel-Imtech- Abetec is als voorkeursbieder uit de wedstrijd gekomen. 

Het bouwterrein is gelegen langsheen de Kapellekensbaan en achteraan palend aan de spoorlijn Brussel - Aalst - Gent - Oostende. Rechts van het terrein is de kapel van de Kapellekensbaan gelegen en links bebossing en restanten van de oude site Du Parc. 
De bestaande bebouwing (oude industriële site Schotte) , met uitzondering van de gerestaureerde muur langsheen de Kapellekensbaan, twee schoorstenen en twee gebouwen links en rechts van de huidige ingang van het terrein, worden gesloopt. 

De opbouw van het grondplan wordt opgevat als een centrale functionele kern waarin de algemene ondersteunende functies zijn ondergebracht, zoals inkom, sanitair, kleedkamers en cafetaria en waarrond zich de verschillende sportzalen bevinden. Deze opbouw zorgt voor een zeer compact geheel met een rationeel ruimtegebruik en een minimum aan nodeloze gangen en loopwegen.
Links van de inkom zijn een buitentrap en een lift ingeplant die zorgen voor de ontsluiting van het horeca-gedeelte op de eerste verdieping. De cafetaria vormt de centrale spil van waaruit enerzijds de activiteiten in de sportzalen te zien zijn en anderzijds de groene omgeving. Deel deze referentie:

Meer info

Bel +32 52 33 85 00
Mail abetec@abetec.be