Terug naar overzicht NIEUWS

START BOUW NIEUWE SPORTHAL TE ZELE

Voldoende bewegen, meer sporten, van dans tot karate tot turnen, bewegen bewegen bewegen... Overal horen we het: we moeten met z'n allen meer gaan bewegen! ABETEC steunt dit volledig en we zijn dan ook trots om in samenwerking met Juri nv en Democo bouwbedrijf onze schouders te kunnen zetten onder een sportief project van de gemeente Zele!

De bouwwerken van de nieuwe sporthal zijn vorige week gestart en in 2020 zal deze voor iedereen toegankelijk zijn. Een sporthal die qua architectuur mooi aansluit op het cultureel centrum De Wiek, een sporthal die eenvoudig, industrieel is maar toch een huiselijke sfeer uitademt, een sporthal met een doordacht concept!
Met ruime aandacht voor de combinatie binnen-en buitensporten zijn de kleedkamers zo ontworpen dat ze elk hun eigen deel aan kleedkamers hebben maar voor winter-en zomermomenten op te vangen waar de ene sport al populairder is dan de andere kan er anders worden gecompartimenteerd. De nissen in de sporthallen krijgen uitschuifbare tribunes en op de verdieping bevat de grootste zaal een vaste tribune en dit zonder in te boeten op functionaliteit en flexibiliteit. 
Een zaal reserveren? Dat zal super gemakkelijk kunnen gaan via een reservatiesoftware die ervoor zorgt dat tegen het moment dat jij komt sporten de kleedkamer die jou toegewezen is, lekker warm is en ook de gereserveerde zaal op temperatuur is en het nodige licht brandt.
Fan van minivoetbal, zaalvoetbal, karate, judo, turnen? Het kan allemaal! Ook de mindervaliden kunnen hier naar hartelust sporten op de vloeren geschikt voor G-sport. En uiteraard is er een ruime aangename cafetaria voorzien om na het sporten samen gezellig nog iets te drinken.

De technische uitwerking van het geheel had wel wat voeten in de aarde. Zo dienden we rekening te houden met trillingen veroorzaakt door oa dansers en ropeskippers dienen te worden opgevangen door speciale vloeren om trillingen te vermijden. De akoestiek, ventalitie en verwarming kregen eveneens onze speciale aandacht daar we ons geëngageerd hebben om van de sporthal een bijna-energie-neutraal gebouw te maken!

Voor ABETEC is dit een van de eerste volledige BIM-projecten: een project volledig getekend in 3D waar al onze in-house afdelingen met namen architectuur, stabiliteit, technieken allemaal met Autodesk Revit werken. Het informatiemanagement systeem (BIM) zorgt voor de juiste informatie bij de juiste persoon op het juiste moment. Voor het ontwerpteam staat BIM voor het integraal ontwerpen: technologische oplossingen inzetten, creativiteit stimuleren, meer feedback geven en teams stimuleren tot betere prestaties. In uitvoering impliceert BIM ook een andere manier van vergaderen. Er zijn niet enkel de wekelijkse werfvergaderingen tussen projectverantwoordelijken en ontwerpers, er wordt ook samengezeten door de modelleurs van de diverse betrokken partijen.