Terug naar overzicht NIEUWS

ALDI TURNHOUT…BREAAM OUTSTANDING !

Aldi heeft in Turnhout een nieuw distributiecentrum geplaatst en wat voor een!

Lees even mee:
- een gebouwoppervlakte van maar liefst 8 voetbalvelden groot (+/- 41.000 m²)
- een duurzame investering van 50 miljoen euro
- 4 077 zonnepanelen die een opbrengst van 1 miljoen kWh wat het equivalent is van het jaarverbruik van 285 gezinnen

And last but definitely not least...

Het gebouw is BREAAM certificaat ‘Outstanding’ - de hoogst mogelijke graad die je energie- en duurzaamgewijs kan krijgen
Enkele aspecten van die duurzaamheid: zonnepaneleninstallatie, koeling met warmterecuperatie én gebruik van het milieuvriendelijke CO2, bewegingsgestuurde LED-verlichting, verwerken en recupereren van liefst 90% van het afval, het creëren van een gezonde en veilige werkplek voor alle werknemers rekening houdend met akoestiek, daglicht, comfort... Dit alles resulteert in een gebouw met een minimale impact op de omgeving en het milieu.

Niet vanzelfsprekend voor een logistiek distributiecentrum! Maar Aldi is erin geslaagd en niet zomaar, ze hebben het OUTSTANDING gehaald. Aldi Turnhout is hiermee het meest duurzame industriegebouw in België en behoort zelfs tot de top 5 wereldwijd !

ABETEC is bijzonder trots dat ze dit van A tot Z mee hebben mogen ontwerpen, uitwerken en realiseren van dit outstanding distributiecentrum!

 

Kijk even mee naar de reportage van Kanaal Z : https://kanaalz.knack.be/nieuws/aldi-investeert-50-miljoen-in-duurzaam-distributiecentrum/video-normal-1417327.html?cookie_check=1547739937

 

Binnenkort volgen er foto's !